Нове кремлівське призначення стало «сюрпризом» для Молдови

Нове кремлівське призначення стало «сюрпризом» для Молдови

Укрінформ
Голова парламенту Молдови Андріан Канду назвав сюрпризом призначення Дмитра Козака представником президента Росії з торговельно-економічних зв'язків з Молдовою.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Це сюрприз. Попередні ініціативи та документи, розроблені командою під керівництвом Дмитра Козака, не залишили найкращі враження. Цілком можливо, що за минулі 15 років щось змінилося. Подивимося, з чим він на цей раз приїде в Молдову, враховуючи дані йому президентом Росії повноваження», - зазначив Канду.

Читайте також: У Кишиневі показали фільм про Олега Сенцова

Торкнувшись Придністровського врегулювання, спікер підкреслив, що з цього питання поки що успішно працює переговорний формат «5+2».

Раніше Дмитро Козак був призначений представником президента Росії з торгово-економічних відносин з Молдовою.

Нагадаємо: у 2003 році Дмитро Козак був одним з головних розробників так званого «Меморандуму Козака» з Придністровського врегулювання, який передбачав федералізацію країни.

Читайте також: Саміт НАТО: Трамп вимагає грошей, прискорює інтеграцію Україна

Однак, після того, як документ був розроблений і готовий до підписання, тодішній президент Молдови Володимир Воронін відмовився його підписати. Він аргументував свою відмову тим, що «Меморандум» порушував конституційний нейтралітет держави. Один із пунктів Меморандуму, за словами Вороніна, припускав розміщення на території Придністровського регіону російського військового контингенту, що суперечить Конституції Молдови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-