У Кишиневі показали фільм про Олега Сенцова

У Кишиневі показали фільм про Олега Сенцова

Політв’язні
Укрінформ
Показ документального фільму Аскольда Курова "Процес: російська держава проти Олега Сенцова" відбувся у Культурно-інформаційному центрі при Посольстві України в Молдові.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"У спільній заяві Києва і Брюсселя, яка була прийнята за підсумками саміту Україна-ЄС, міститься заклик до Росії про негайне звільнення Олега Сенцова та інших політичних в'язнів, незаконно утримуваних на окупованому Кримському півострові і в Росії", - зазначив посол України в Молдові Іван Гнатишин.

Дипломат особливо підкреслив, що міжнародні партнери України рішуче засуджують порушення Росією суверенітету і територіальної цілісності України, незаконну анексію Криму і Севастополя, а також порушення прав людини на окупованих агресором територіях.

Читайте також: Сущенка та Сенцова посвятили в лицарі Ордену нескорених

Гнатишин поінформував присутніх про підсумки двадцятого саміту Україна-ЄС, в рамках якого особлива увага була звернена на успішне проведення в Україні реформ, що свідчить про беззастережну прихильність України до ідеї політичної та економічної інтеграції в Євросоюз.

На демонстрацію документального фільму були акредитовані в Кишиневі дипломати, а також керівники українських громадських організацій Молдови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-