Уряд Британії виділив понад 5 млн графству Вілтшир після отруєнь

Уряд Британії виділив понад 5 млн графству Вілтшир після отруєнь "Новічком"

Укрінформ
Уряд Великобританії виділив 5 млн фунтів стерлінгів (5,6 млн євро) підтримки графству Вілтшир, у тому числі на покриття витрат після отруєння "Новічком" в містах Солсбері та Еймсбері.

Про це повідомляється на сайті уряду.

"Уряд оголосив про виділення понад 5 млн фунтів стерлінгів для подальшої підтримки бізнесу, стимулювання туризму і непередбачених витрат внаслідок інцидентів в Солсбері та Еймсбері", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Смерть від “Новічка”-2: дуже невчасно для Британії, але доведеться бити

Ця фінансова допомога йде додатково до 2,5 млн фунтів стерлінгів, які були виділені графству з березня для підтримки місцевого співтовариства.

Також у заяві повідомляється, що прем'єр-міністр країни Тереза Мей відзначила "неймовірну стійкість" жителів графства на тлі інцидентів з отруєннями, і пообіцяла повну підтримку місцевій громаді з боку уряду.

Читайте також: У Росії випустили "Новічок" для широкого вжитку

Як відомо, у двох сусідніх містах графства Вілтшир на півдні Англії сталися два інциденти з отруєнням нервово-паралітичною речовиною "Новічок". 4 липня у місті Еймсбері були отруєні 45-річний Чарлі Роулі та 44-річна Дон Стерджесс. У подружжя було виявлено симптоми, подібні до тих, які спостерігалися у екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля і його доньки Юлії, отруєних у сусідньому місті Солсбері в березні цього ж року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-