У Росії випустили

У Росії випустили "Новічок" для широкого вжитку

Укрінформ
У Росії випустили пиво з назвою нервово-паралітичного газу "Новічок", яким в Англії були отруєні колишній російський розвідник, його дочка і двоє британських громадян.

Опис нового продукту на сайті компанії свідчить про те, що його творці вибрали таку назву не випадково і, очевидно, вважають такий "рекламний хід" дотепним.

"Чарівний смак затягує ваші рецептори і свідомість в нервово-паралітичну нірвану. Суворо засекречено ... Трамп не зможе нічого довести", - йдеться в описі.

Пиво вже з'явилося у продажу в Білорусі і викликало там неоднозначну реакцію.

"Поява пива «Новічок» російської компанії Alaska Brewery в продажу в Білорусі викликало бурхливе обговорення в інтернеті. Багато користувачів висловилися про неетичність продажу пива з такою назвою", - пише спеціалізований сайт.

Цей самий ресурс наводить заяву виробника пива, в якому говориться, що в Росії "реакція на назву була від "добре" до "ніяк, вже не модно".

Як повідомляв Укрінформ, у березні цього року в англійському місті Солсбері були отруєні колишній офіцер ГРУ Росії Сергій Скрипаль і його дочка Юлія. Поліція встановила, що Скрипалів отруїли нервово-паралітичною речовиною типу "Новічок".

Читайте також: Отруєння в Еймсбері і Солсбері: жителів закликають не чіпати сторонні предмети

14 березня прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей обвинуватила в нападі Росію і оголосила про видворення з країни 23 дипломатів РФ і скасування візиту глави російського МЗС Сергія Лаврова. У відповідь РФ оголосила персонами нон грата 23 британських дипломатів. 26 березня  за Британією ряд країн заявили про видворення російських дипломатів. Серед них і Україна.

30 червня в місті Еймсбері, очевидно, від тієї самої отруйної речовини постраждали 44-річна Дон Стерджесс і її 45-річний партнер Чарлі Роулі. Стерджесс, мати трьох дітей, 8 липня померла в лікарні. Роулі в критичному стані перебуває в лікарні.

У створенні нервово-паралітичної речовини і отруєнні нею людей влада Великої Британії обвиинувачує Росію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-