Отруєння в Еймсбері і Солсбері: жителів закликають не чіпати сторонні предмети

Отруєння в Еймсбері і Солсбері: жителів закликають не чіпати сторонні предмети

Укрінформ
Головний лікар Великої Британії Саллі Девіс закликала жителів міст Еймсбері і Солсбері не чіпати сторонні предмети після смерті місцевої жительки від нервово-паралітичної речовини.

Про це повідомляє Sky News.

"Я хочу звернути увагу кожного в районі Солсбері і Еймсбері, що ніхто, чи то дорослий чи дитина, не повинен торкатися будь-якого стороннього предмета, який міг би містити рідину або гель, в інтересах власної безпеки", - сказала вона.

Девіс зазначила, що особливо це важливо для сімей, оскільки у дітей шкільні канікули і вони проводять багато часу поза домом.

"На практиці це означає не піднімати контейнери, шприци, голки, косметику або подібні об'єкти, які зроблені з таких матеріалів, як метал, пластик або скло", – додала Девіс.

Водночас вона зазначила, що в Солсбері і Еймсбері "життя триває".

Раніше повідомлялося, що британська поліція евакуювала автомобіль з вулиці в Суїндоні в рамках справи про отруєння нервово-паралітичною речовиною в Еймсбері.

Як відомо, мати трьох дітей Дон Стерджесс померла в неділю ввечері після отруєння в місті Еймсбері 30 червня. Її партнер, 45-річний Чарлі Роулі, який також отруївся речовиною, залишається у критичному стані в лікарні.

Читайте також: Племінниця Скрипаля отримує зарплату на пропагандистському каналі РФ

Поліція продовжує шукати заражений контейнер, який, на їхню думку, пара брала в руки.

На даний момент ключовим місцем пошуку вважається квартира Роулі в Еймсбері. 

Міністр оборони Великої Британії Гевін Вільямсон звинуватив Росію в отруєнні Стерджесс і Роулі "Новічком" у місті Еймсбері.

У пари виявлені симптоми, подібні до тих, що спостерігалися в екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії, які були отруєні в місті Солсбері у березні цього року (Еймсбері розташований за 16 км від Солсбері).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-