Племінниця Скрипаля отримує зарплату на пропагандистському каналі РФ

Племінниця Скрипаля отримує зарплату на пропагандистському каналі РФ

Укрінформ
Племінниця екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля Вікторія вже кілька місяців працевлаштована в компанії, яка робить передачі для російського Першого каналу.

Про це повідомляє ВВС.

"Племінниця отруєного у Британії екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля (Вікторія Скрипаль - ред.) вже кілька місяців працевлаштована в компанії, яка робить передачі для Першого каналу. Вона могла отримати не менше кількох сотень тисяч рублів за те, що постійно з'являється в ефірі "Пусть говорят", - йдеться у повідомленні.

Вікторія Скрипаль була зарахована економістом в компанію ТОВ "Директ" з щомісячним окладом у 115 тисяч рублів, сказано в довідці для посольства Великої Британії, яку їй видали в компанії.

У розмові з ВВС вона визнала, що жодних реальних обов'язків у компанії не виконує, а просто отримувала гроші за участь в ефірах.

З моменту замаху на Сергія і Юлію Скрипаль у Солсбері Вікторія Скрипаль брала участь у семи випусках програми "Пусть говорят" на Першому каналі. За відомостями співрозмовника видання, за перше шоу вона отримала один мільйон рублів, за подальші — кілька сотень тисяч рублів. Сама Скрипаль пояснила, що їй потрібні були гроші, щоб заплатити за поїздку в Лондон до родичів.

Як повідомлялося, 5 березня стало відомо, що у Великобританії колишній російський розвідник Сергій Скрипаль і його дочка Юлія потрапили в лікарню після серйозного отруєння невідомою речовиною.

14 березня прем'єр-міністр Британії Тереза Мей звинуватила в нападі Росію і оголосила про видворення з країни 23 дипломатів РФ і скасування візиту глави російського МЗС Сергія Лаврова. У відповідь РФ оголосила персонами нон грата 23 британських дипломатів. 26 березня слідом за Британією ряд країн заявив про видворення російських дипломатів. Серед них і Україна.

10 квітня стало відомо, що Юлію Скрипаль виписали з лікарні, а її батько вийшов з критичного стану.

Читайте також: Смерть від "Новічка": Лондон офіційно звинуватив Москву

В Організації по забороні хімічної зброї дійшли висновку, що влада Великої Британії правильно ідентифікувала речовину, якою був отруєний Скрипаль і його дочка Юлія, і підтвердили російське походження "Новачка".

Згодом спецслужби Великої Британії встановили осіб, підозрюваних у токсичному нападі на екс-розвідника Скрипаля і його дочку. Їх імена не розголошують, проте вважають, що вони пов'язані з Кремлем.

Пізніше, 30 червня сталося отруєння "Новачком" двох осіб у сусідньому місті Еймсбері. Мати трьох дітей Стерджесс померла. Її партнер, 45-річний Чарлі Роулі, який також отруївся речовиною, залишається в критичному стані в лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-