Канада очолить тренувальну місію НАТО в Іраку

Канада очолить тренувальну місію НАТО в Іраку

Укрінформ
Канада впрдовж року очолюватиме нову військову тренувальну місію НАТО у Іраку.

Про це повідомили у прес-службі прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо.

“Прем'єр-міністр Джастін Трюдо сьогодні оголосив, що Канада розширить свою лідерську роль, прийнявши командування новою місією НАТО з тренування та нарощування потенціалу Іраку протягом першого року її існування”, - заявили у прес-службі.

Читайте також: НАТО починає нову місію в Іраку

У відомстві зазначили, що участь в цій місії “стане природним наступним кроком для Канади, зважаючи на перехід від боротьби із ІДІЛ до розбудови інституційних можливостей Іраку та створення підвалин для довготермінового миру й стабільності”.

“У рамках цієї місії, близько 250 військовослужбовців Збройних сил Канади разом із країнами-партнерами допомагатимуть Іраку створювати більш ефективну структуру національної безпеки та покращувати підготовку власних сил безпеки”, - заявили у Трюдо.

Читайте також: Канада має передати Україні летальну зброю, що призначалася курдам - депутат

Канада перебере на себе командування восени 2018 року і виконуватиме обов’язки до осені 2019.

“Підрозділи будуть розміщені у Багдаді та поблизу. Внесок Канади також включатиме розгортання чотирьох бойових гелікоптерів для підтримки діяльності НАТО”, - підсумували у прес-службі.

Як повідомлялося, учора Канада також оголосила про продовження свого командування багатонаціональним батальйоном НАТО у Латвії. У цій країні з минулого року під керівництвом канадців перебувають більше 1100 військовослужбовців із семи країн-членів НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-