Канада має передати Україні летальну зброю, що призначалася курдам - депутат

Канада має передати Україні летальну зброю, що призначалася курдам - депутат

Укрінформ
Канадську летальну зброю, закуплену свого часу для курдів в Іраку, але так їм і не передану, варто безоплатно передати Україні.

Про це у своїй статті для “The National Post” пише депутат парламенту Канади від опозиційної Консервативної партії Джеймс Безан.

"Замість того, аби просто займати цією зброєю простір на складах, її можуть використати Збройні сили України, які неодноразово робили запити на отримання такого обладнання. Це стало б справжньою допомогою нашим українським союзникам, які борються за свою свободу та незалежність", - йдеться у матеріалі.

Він нагадав, що Джастін Трюдо свого часу пообіцяв передати Силам самооборони курдів різноманітного військового обладнання на 9,5 млн дол, але зрештою цього зроблено не було через політичні суперечки. Нині ця зброя зберігається на складах у Канаді і Йорданії. "Начальник Генерального штабу Канади Джонатан Венс особисто визнав малу вірогідність того, що цю зброя коли-небудь буде все ж передана курдам", - зауважив Безан.

Читайте також: Канада мусить визнати небезпеку з боку РФ - парламентський звіт

Депутат наголосив, що його партія підтримає передачу Україні летального озброєння. “У разі перемоги на виборах, наш уряд на чолі із Ендрю Широм надасть Україні летальне оборонне озброєння, раніше закуплене для курдів, яким Збройні сили Канади допомагали”, - підсумував він.

Нагадаємо: у жовтні минулого року Канада ухвалила рішення тимчасово призупинити навчання іракських та курдських сил в Іраку, поки між ними не стихнуть заворушення. З того часу припинилися й поставки у регіон канадської зброї.

Як відомо, наступні федеральні вибори пройдуть у Канаді восени 2019 року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-