Оттава потребує допомоги через наплив біженців - мер

Оттава потребує допомоги через наплив біженців - мер

Укрінформ
Оттава просить у центрального уряду Канади негайної допомоги для підтримки біженців.

Про це у листі прем'єр-міністру Канади Джастіну Трюдо написав мер Оттави Джим Уотсон, повідомляє CBC News.

“Унаслідок незаконної міграції, яка наразі відбувається, місто Оттава несе суттєві непередбачувані витрати. Адекватне реагування на прибуття шукачів притулку вимагає розширеної та постійної фінансової підтримки, а також виділення інших ресурсів від усіх рівнів влади”, - йдеться у листі.

Місто хоче отримати від федерального уряду відшкодування усіх витрат на забезпечення шукачів притулку житлом, причому за період з початку року. За словами Уотсона, наразі міський бюджет накопичив дефіцит у $5,7 млн через понаднормове забезпечення житлом новоприбулих.

Читайте також: У США протестували проти імміграційної політики Трампа

Додамо, що федеральний уряд уже пообіцяв виділити Онтаріо, Квебеку та Манітобі - трьом провінціям, які прийняли найбільше шукачів притулку - 50 млн дол, однак за підрахунками місцевої влади, цих коштів недостатньо. Так, один лише Квебек, який отримав від центрального уряду $36 млн, стверджує, що витратив на допомогу незаконним мігрантам $146 млн.

Зазначимо, що кількість незаконних перетинів кордону та подання заяв на отримання статусу біженця у Канаді суттєво зросла після приходу до влади у США Дональда Трампа та зміни міграційної політики Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-