У США протестували проти імміграційної політики Трампа

У США протестували проти імміграційної політики Трампа

Укрінформ
У суботу групи із захисту іммігрантів організували сотні протестних маршів у всіх куточках США в знак протесту проти політики "нульової толерантності" президента Дональда Трампа по відношенню до нелегальної імміграції.

Про це пише "Голос Америки".

Коаліція лівих активістів, включаючи групи, які організовували масові жіночі марші останніх двох років, зібралися провести понад 600 демонстрацій по всій країні за участю сотень тисяч людей.

Читайте також: В Бухаресті антиурядовий протест зібрав дві тисячі учасників

Організатори заявили, що отримали рішучу підтримку від матерів, які виступали проти колишньої політики адміністрації Трампа щодо поділу дітей зі своїми батьками на кордоні США і Мексики. Одна з таких груп організувала суботній мітинг в Портленді, штат Орегон.

Протести були заплановані як у великих центрах – Вашингтон, Лос-Анджелес і Нью-Йорк, так і в невеликих місцевих громадах по всій країні, в тому числі в регіоні Аппалачів і на Середньому Заході.

Читайте також: Найбільші міста Канади заявляють, що вже фізично не можуть брати біженців

Суботні мітинги отримують фінансування і підтримку з боку декількох великих організацій, включаючи Американський союз громадянських свобод і MoveOn.org.

Нагадаємо: згідно з політикою "нульової толерантності" федеральний уряд почав переслідування всіх мігрантів, які потрапили в країну незаконно. Під тиском громадськості Трамп скасував рішення забирати дітей від своїх батьків затриманих нелегалів. Але близько двох тисяч дітей все ще утримуються окремо від батьків, причому останні кажуть, що вони не знають, як тепер знайти своїх дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-