Найбільші міста Канади заявляють, що вже фізично не можуть брати біженців

Найбільші міста Канади заявляють, що вже фізично не можуть брати біженців

Укрінформ
Два найбільші міста Канади - Торонто та Монреаль - повністю вичерпали свої можливості для прийому біженців.

Про це на прес-конференції заявив мер Торонто Джон Торі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У спеціальному звіті, підготовленому містом, зазначається, що до отримання негайної допомоги від провінційного та федерального урядів Торонто не зможе приймати нових біженців. З такою само ситуацією стикнувся нещодавно Монреаль”, - сказав Торі.

Він наголосив, що Торонто “вичерпало можливості свого персоналу, варіанти розселення та ресурси”. “Ми потребуємо, аби інші рівні влади активізували свої зусилля щодо надання допомоги Торонто у справжньому партнерстві, й основну роль у цьому має взяти на себе уряд Канади”, - зауважив мер.

За його словами, Торонто готове продовжувати виконувати свою частину роботи. “Наша спроможність надавати допомогу залежить від того, чи стануть інші рівні влади справжніми, повноправними партнерами”, - зазначив Торі.

Читайте також: Італія пропонує створювати центри для мігрантів у Африці

У міськраді уточнили, що прямі витрати лише на розселення прохачів притулку у 2017 та 2018 роках становитимуть щонайменше 64,5 млн дол. "У підготовленому містом звіті повторюється наш негайний запит до федерального та провінційного урядів стосовно вжиття невідкладних заходів щодо підготовки регіонального плану розселення біженців”, - підсумував мер Торонто.

Як відомо, приплив біженців до Канади суттєво зріс після приходу до влади у США Дональда Трампа та зміни міграційної політики Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-