Італія пропонує створювати центри для мігрантів у Африці

Італія пропонує створювати центри для мігрантів у Африці

Укрінформ
Італія запропонувала організовувати мігрантські центри в Африці, аби зупинити потік шукачів притулку, що прямують до Західної Європи через Середземне море.

Про це повідомляє Reuters.

«Приймальні та ідентифікаційні центри в Північній Африці мають бути створені», - заявив міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні під час візиту до Лівії - головної відправної точки для більшості мігрантів на шляху до Європи через море.

Італійський міністр уточнив, що такі центри, на його думку, мають бути розміщені на півдні Лівії, у Нігері, Малі, Республіці Чад і Судані. Він додав, що ЄС має фінансувати заходи в Африці щодо стримування неконтрольованої міграції до Європи.

Утім, офіційна влада Лівії, яка не повністю контролює територію країни, не має особливого бажання до створення мігрантських центрів.

Читайте також: Прем'єр Іспанії підтримав ідею Меркель щодо розподілу біженців

Новий італійський уряд закрив свої порти для гуманітарних суден, які курсують у Середземномор'ї, наголошуючи, що ЄС мусить розділити тягар прийому біженців, яких сотнями рятують на морі щомісяця.

Як відомо, Італія, розташована близько до Лівії, прийняла з 2014 року 650 тисяч мігрантів, що прибули Середземним морем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-