Прем'єр Іспанії підтримав ідею Меркель щодо розподілу біженців

Прем'єр Іспанії підтримав ідею Меркель щодо розподілу біженців

Укрінформ
Глава уряду Іспанії Педро Санчес пообіцяв канцлерові ФРН Ангелі Меркель підтримку в питаннях біженців.

Про це він сказав в ході переговорів у Берліні у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

Санчес запевнив в тому, що його країна усвідомлює відповідальність і готова проявляти солідарність як в тому, що стосується захисту зовнішній кордонів, так і у вирішеннях проблем «вторинної міграції», тобто розподілі біженців, які вже знаходяться на території ЄС. «Іспанія солідарна в тому, що стосується розподілу, ми з канцлером працюємо над пошуками рішень», - повідомив Санчес. З цих позицій, позицій загальної політики, Мадрид виступатиме на майбутньому саміті.

Меркель зі свого боку зазначила, що, враховуючи зростаючий потік біженців в Іспанію, ця країна також повинна отримати допомогу, як раніше її отримала Греція.

Німецький канцлер сказала, що найближчими днями відбудуться інтенсивні переговори. Але до п'ятниці погоджувати «пакет по біженцях» (по 5 напрямам якого домовитися вдалося, по по 2 - доки ні) не вдасться, визнала вона.

Обидва очільники урядів підкреслили важливість досягнення домовленостей і укладення угод з країнами-постачальниками мігрантів і транзитерів. При цьому підхід пропонується такий: якась з держав ЄС веде переговори з якоюсь третьою країною (наприклад, з Лівією, Сенегалом або Марокко), з якою має традиційно хороші відношення, від імені усього Союзу по усіх біженцях, а не тільки по«своїх». Це називається «Розділити відповідальність».

Читайте також: Австрія проводить навчання на випадок закриття кордонів усередині ЄС

Це друга зустріч Меркель і Санчеса. Уперше вони зустрілися минулої неділі на міні-саміті у Брюсселі.

Останнім часом Іспанія відчуває різке зростання напливу біженців: тільки з середини червня до сьогоднішнього дня в країну прибуло 12 тис. осіб, в основному з Північної Африки, втричі більше, ніж минулого року. Нагадаємо, що Іспанія прийняла два тижні тому 629 осіб з рятувального судна Aquarius.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-