Австрія проводить навчання на випадок закриття кордонів усередині ЄС

Австрія проводить навчання на випадок закриття кордонів усередині ЄС

Укрінформ
На кордоні Австрії зі Словенією розпочалися масштабні навчання поліцейських та військових на випадок закриття внутрішніх кордонів ЄС.

Влада пояснює це тим, що не хоче повторення ситуації 2015 року в розпал кризи біженців, повідомляє DW.

"У навчаннях беруть участь 500 поліцейських та 200 військових. Серед них і склад нового поліцейського формування прикордонної охорони Австрії Puma", - йдеться у повідомленні.

Міністр внутрішніх справ Австрії Герберт Кікль пояснив їх необхідністю ефективного захисту кордонів.

"Держава, яка у надзвичайному випадку не може ефективно захищати свої кордони, втрачає надійність", - наголосив Кікль, якого цитує dpa. 

Перед проведенням навчань австрійський віце-канцлер і міністр у справах держслужби і спорту Гайнц-Крістіан Штрахе пояснив в інтерв'ю газеті Bild, що Австрія не хоче більше мати ситуацій, як у 2015 році: "Ми хочемо підготуватися до всіх можливих варіантів розвитку подій і надіслати чіткий сигнал, що втрати контролю і механічного пропуску через КПП, як кілька років тому, більше не буде".

Читайте також: У 2019 році переселення потребуватимуть півтора мільйона мігрантів - ООН

За його словами, приводом для цього кроку "стали дебати про закриття кордонів усередині ЄС, розпочаті Німеччиною, а також те, що відбувається на" балканському маршруті". Хоча офіційно він перекритий, де-факто контрабандисти, як і раніше, заробляють великі гроші на переправленні нелегальних мігрантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-