У 2019 році переселення потребуватимуть півтора мільйона мігрантів - ООН

У 2019 році переселення потребуватимуть півтора мільйона мігрантів - ООН

Укрінформ
За даними ООН, йдеться про громадян 36-ти держав. У Європі кількість мігрантів, які потребуватимуть переселення, збільшиться на 40 відсотків.

Про це на основі відповідного звіту повідомляється на сайті Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ), пише Deutsche Welle.

"Кількість біженців, які потребують переселення до третіх країн, у 2019 році сягне близько 1,4 мільйона осіб. Минулого року кількість таких переселень впала до 75 тисяч випадків", - ідеться у повідомленні.

"Переселення - не лише критичне для життя окремих з найвразливіших людей на планеті, але й відчутний спосіб того, як уряди та громади можуть краще ділити відповідальність за глобальну кризу вимушеного пересування", - заявив Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді. У програмі переселення УВКБ наразі беруть участь 35 країн, у 2008 році таких було 27.

Читайте також: В Україні нарахували вже понад 1,51 млн переселенців

Як свідчить статистика всесвітньої організації, переселення потребують громадяни 36-ти держав. Третій рік поспіль більшість з них - дві третини - складають вихідці з Сирії, загалом близько 600 тисяч осіб. Значну частину переселенців складатимуть також жителі Африки, передовсім Демократичної Республіки Конго (163 тисячі). У європейських країнах кількість мігрантів, які потребують передислокації, збільшиться на 40 відсотків. Прогнозується, що у 2019 році їх число зросте до 420 тисяч.

Раніше тижневик Welt am Sonntag з посиланням на міністерство внутрішніх справ ФРН повідомив, що більшість мігрантів, опинившись на території Євросоюзу, прагнуть потрапити до Німеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-