Фінляндія тимчасово відновить прикордонний контроль

Фінляндія тимчасово відновить прикордонний контроль

Укрінформ
Фінляндія вирішила відновити прикордонний контроль на час проведення у Гельсінки зустрічі між президентами США й РФ.

Про це Reuters повідомили у міністерстві внутрішніх справ Фінляндії.

"Заради підвищення безпеки, ми вирішили, що відновлення контролю на наших внутрішніх кордонах буде виправданим", - сказав високопоставлений чиновник міністерства внутрішніх справ Фінляндії Кіммо Еломаа.

За його словами, головною метою відновлення контролю є недопущення проникнення до країни осіб, які можуть порушити загальний порядок й безпеку під час саміту. “Кабінет міністрів має ухвалити офіційне рішення стосовно перевірок на кордоні під час засідання у п'ятницю”, - уточнює Reuters.

Читайте також: Сенатор нагадав Трампу, про що не слід забувати на зустрічі з Путіним

Нагадаємо, що зустріч між Дональдом Трампом та Володимиром Путіним відбудеться у Гельсінкі 16 липня. Востаннє Фінляндія відновлювала прикордонний контроль для подорожуючих із зони Шенгену у 2008 році під час зустрічі міністрів ОБСЄ.

Додамо, що на час зустрічі між президентами США та РФ у столиці Фінляндії вже заплановано кілька вуличних протестів. Найбільший із них має пройти у неділю, коли до країни прилетить Трамп. За словами організаторів, мета акції - просування екологічних питань, миру, прав людини та демократії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-