Сенатор нагадав Трампу, про що не слід забувати на зустрічі з Путіним

Сенатор нагадав Трампу, про що не слід забувати на зустрічі з Путіним

Укрінформ
Голова Комітету з питань зовнішніх відносин Боб Коркер попередив адміністрацію Трампа перед зустріччю з Путіним, що під час переговорів у Гельсінкі слід пам'ятати й враховувати тривалу агресію Росії проти України, її дії в Сирії та втручання у вибори.

На цьому він наголосив у своїй заяві за результатами поїздки до Європи.

"Коли я перебував у Швеції, Данії, Латвії й Фінляндії як голова Комітету з питань зовнішніх відносин Сенату, було чітко зрозуміло, що дестабілізуюча поведінка Росії продовжує мати серйозний вплив", - зауважив американський законодавець.

Він підкреслив, що нинішня адміністрація США не повинна залишати це без відповіді. "В очікуванні майбутнього саміту в Гельсінкі важливо, щоб США не закривали очі на довгу історію агресії путінського режиму, в тому числі порушення територіальної цілісності України, втручання у вибори та нинішню активність у Сирії", - наголосив голова міжнародного комітету Сенату США.

Читайте також: США не планують визнавати анексію Криму Росією - Волкер

Як зазначив Коркер, США мають міцно стояти разом зі своїми союзниками по НАТО й підтвердити трансатлантичне партнерство.

Сенатор Боб Коркер впродовж 28 червня – 5 липня здійснив поїздку країнами Балтії і Північної Європи. Він перебував там у складі групи американських законодавців. Турне зосереджувалося на важливих для США питаннях політики й безпеки, включаючи  російський вплив у регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-