Трамп вірить, що Кім Чен Ин виконає

Трамп вірить, що Кім Чен Ин виконає "ядерні" домовленості

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп висловив упевненість, що попри складний характер останніх переговорів держсекретаря Майка Помпео в Пхеньяні, північнокорейська сторона виконуватиме домовленості, досягнуті на саміті в Сінгапурі.

Таке переконання глава Білого дому висловив у понеділок на офіційній Тwitter-сторінці.

"Я впевнений, що Кім Чен Ин виконуватиме домовленості, які ми підписали, і що більш важливо, шануватиме наше рукостискання. Ми домовилися про денуклеаризацію Північної Кореї", - зауважив американський президент.

Водночас він висловив занепокоєння, що Китай може спричинити негативний вплив на угоду через позицію США в питаннях торгівлі. Натомість Трамп підкреслив, що сподівається на конструктивний підхід.

Читайте також: КНДР “засмутили” переговори з Помпео

Як повідомлялося, зустріч президента США Дональда Трампа і лідера КНДР Кім Чен Ина відбулася 12 червня в Сінгапурі. Тоді була підписана заява, яка підтвердила наміри Північної Кореї позбавитися ядерної зброї. Наприкінці минулого тижня державний секретар США Майк Помпео перебував з візитом у Пхеньяні для переговорів по практичній реалізації домовленостей. У КНДР заявили, що діалог зі Сполученими Штатами засмучує північнокорейську сторону через "односторонній тиск" з боку США.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-