Партію Марін Ле Пен позбавили державної дотації - ЗМІ

Партію Марін Ле Пен позбавили державної дотації - ЗМІ

Укрінформ
Французька юстиція розпорядилася, в рамках розслідування роботи помічників депутатів Європарламенту, утримати два мільйони євро державних дотацій призначених партії «Національне об'єднання» (колишній «Національний фронт»).

Про це стало відомо журналістам, повідомляє RFI.

«Партія «Національне об'єднання» повинна була отримати ці гроші 9 липня у відповідності до закону про фінансування політичних організацій Франції. Рішення про стягнення державної дотації пов'язане з підозрами Європарламенту, який звинувачує очолювану Марін Ле Пен партію у створенні шахрайської схеми: з допомогою грошей Європарламенту вона оплачувала діяльність членів своєї партії», - повідомили ЗМІ.

Як відомо, Європарламент оцінює загальний збиток від створення фіктивних місць помічників євродепутатів у 7 мільйонів євро, і пред'явив звинувачення певному числу посадових осіб, до числа яких входять Марін Ле Пен, Бруно Голниш, Луї Аліот, а також партії «Національне об'єднання» в якості юридичної особи.

Читайте також: Марін Ле Пен зобов'язали повернути Європарламенту €300 тисяч

У теж час, Марін Ле Пен назвала рішення паризького суду «політичним вбивством». «Конфіскуючи наші державні дотації без суду в рамках псевдо-справи про помічників, які розслідують справу, судді застосовують до нас смертну кару в якості запобіжного заходу», — написала глава партії «Національне об'єднання» у своєму Твіттері.

Державна дотація є основним джерелом фінансування партії. Відмова у дотації означає, що вже в серпні партія виявиться не спроможною оплатити рахунки. «Вони запрограмували нашу смерть», — заявив депутат від партії «Національне об'єднання» Себастьян Шену.

У «Національного об'єднання» є десять днів, щоб подати апеляцію. У цілому розслідування про створення фіктивних робочих місць помічників депутатів Європарламенту стосується сімнадцяти представників колишнього «Нацфронту», які є або були в минулому євродепутатами. У п'ятницю другий номер партії Бруно Голниш заявив, що йому пред'явлені звинувачення в «порушенні довіри» в контексті розслідування, яке охоплює період з 2005 по 2015 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-