НАТО має бути здатним захистити себе - Меркель

НАТО має бути здатним захистити себе - Меркель

Укрінформ
НАТО стоїть перед новими викликами і має змінюватися, підвищуючи здатність до оборони.

 Про це канцлер ФРН Ангела Меркель заявила у суботньому, 7 липня, підкасті, присвяченому майбутньому саміту НАТО в Брюсселі, у якому вона візьме участь .

"Нам потрібна НАТО і у XXI столітті як гарант нашої безпеки і як трансатлантичний альянс", - сказала Меркель.

Вона нагадала, що останніми роками виклики для НАТО різко змінилися, зокрема, після анексії Криму і у зв'язку із "військовою активністю на сході України", що змусило здійснити радикальні зміни.

"Це означає, що ми знову приділяємо більше уваги захисту Альянсу і вживаємо заходів обережності, у тому числі за допомогою військової присутності у Центральній та Східній Європі", - зазначила канцлер. Водночас, додала вона, альянс зацікавлений у підтримці "зважених відносин" із Росією, але має при цьому показати, що сповнений рішучості захищатися.

Читайте також: У Німеччині порахували, скільки треба на досягнення мети НАТО - 2% ВВП на оборону

Меркель також торкнулася питання підвищення оборонних витрат, запевнивши у черговий раз у готовності рухатися у напрямку підвищення військового бюджету до 2% ВВП. Глава уряду нагадала, що за часів "холодної війни" ФРН витрачала і більше. Наразі ж німецькі збройні сили потребують модернізації, поліпшення спорядження і технологій, щоб бути здатними відповісти на нові виклики. Водночас, пообіцяла вона, Німеччина збільшуватиме витрати на допомогу у цілях розвитку (країн, у яких діють німецькі військові радники, допомагаючи у підготовці їхніх сил безпеки), дотримуючись таким чином комплексної концепції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-