Тисячі людей вийшли у Дюссельдорфі на демонстрацію проти поліцейського закону

Тисячі людей вийшли у Дюссельдорфі на демонстрацію проти поліцейського закону

Фото
Укрінформ
У німецькому Дюссельдорфі тисячі людей вийшли на вулиці, протестуючи проти ухвалення нового закону про поліцію у федеральній землі Північний Рейн-Вестфалія (NRW).

Серед демонстрантів є ультрас, футбольні фанати, повідомляє Der Westen.

"Кілька тисяч людей вийшли на вулиці у суботу, щоб висловити протест проти поліцейського закону, який пропонує правляча коаліція Північного Рейну-Вестфалії (ХДС/ВДП)", - йдеться у репортажі.

Організатори руху "Ні - новому поліцейському закону NRW" називають документ "наступом на основні права та свободи". Вони оцінюють кількість учасників суботньої акції у 10 тисяч.

Демонстрантів підтримала ліва фракція земельного парламенту, ландтагу, обіцяючи блокувати закон.

Солідарність висловили також футбольні фанати, зокрема вболівальники клубів Schalke, 1. FC Koln, Borussia Dortmund і кількох інших, які побоюються, що новий закон обмежуватиме їхні права. Мітингували вони мирно, пліч-о-пліч, підтверджуючи принцип: "Розділені у кольорах (прапорів) - об'єднані у справах".

Читайте також: Активісти в Берліні підтримали антипутінську акцію

Друге читання закону, яке планувалося провести наступного тижня, перенесли на вересень. Законодавча пропозиція передбачає, зокрема, введення телекомунікаційного моніторингу за джерелами повідомлень у таких додатках як WhatsApp або інтернет-телефонії через Skype. Крім того, поліція матиме право у майбутньому превентивно брати людей, які становлять, на її погляд, небезпеку, під варту не на 48 годин, як раніше, а на строк до місяця. Також передбачається розширити систему відеоспостереження.

Це не перша подібна демонстрація в Дюссельдорфі.

Фото: www.derwesten.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-