США назвали

США назвали "репресіями" переслідування релігійних меншин в Росії

Укрінформ
Сполучені Штати висловили вкрай негативну оцінку ситуації із придушенням в Росії свободи віросповідання та переслідування представників релігійних меншин.

Про це заявив на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні радник з політичних питань Місії США при Організації Грегорі Макріс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Подібні дії (російської влади – ред.), орієнтовані на людей певної віри, суперечать міжнародним зобов'язанням РФ та її зобов'язанням перед ОБСЄ щодо свободи віросповідання та переконань. Ці дії також суперечать статті 19 Конституції РФ, яка забороняє будь-яке обмеження прав людини за ознакою релігійної приналежності", - підкреслив американський представник.

Читайте також: Утиски ЗМІ у Криму і на Донбасі: США виступили із заявою щодо дій Росії

У цьому зв'язку він зауважив, що з боку влади в РФ зросла кількість обшуків, довільних арештів і затримань, а також депортацій і залякувань Свідків Єгови та інших релігійних меншин, включаючи саєнтологів і мусульман.

"Спроби Росії виправдати свої репресії боротьбою проти "екстремізму" фактично уможливлюють необгрунтоване судове переслідування понад 175 тис. Свідків Єгови і тисяч інших "нетрадиційних" релігійних меншин за мирне сповідування своєї релігії. Попри запевнення РФ у тому, що її закон щодо боротьбі з "екстремізмом" не вплине на окремих віруючих, відбувається саме це", - зазначив представник США.

Читайте також: США шоковані відмовою Москви пустити до Сенцова українського омбудсмена

"Ми закликаємо Росію негайно звільнити затриманих в'язнів совісті, припинити кримінальні справи проти їх діяльності, а також зупинити конфіскацію штаб-квартири Свідків Єгови та іншого майна", - наголосив американський дипломат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-