Утиски ЗМІ у Криму і на Донбасі: США виступили із заявою щодо дій Росії

Утиски ЗМІ у Криму і на Донбасі: США виступили із заявою щодо дій Росії

Укрінформ
Вашингтон занепокоєний у зв'язку з погіршенням умов для роботи засобів масової інформації на окупованих Росією територіях Криму і Донбасу, а також у самій Російській Федерації.

Про це заявив під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні тимчасово повірений у справах США при ОБСЄ Геррі Кеміен, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати стурбовані погіршенням умов для журналістів і незалежних ЗМІ в районах України, які перебувають під контролем сил, що керуються Росією", - зауважив представник США.

Він наголосив, що в окупованому РФ Криму всі незалежні новинні агентства змушені були лишити півострів. "Всі, хто публічно висловлює протест проти цієї окупації, зазнають судового переслідування й позбавлення волі", - наголосив американський дипломат.

Читайте також: США шоковані відмовою Москви пустити до Сенцова українського омбудсмена

Крім того, він негативно оцінює прагнення російської влади підірвати свободу висловлення думок всередині країни. "Ми засуджуємо спроби російського уряду придушити інакомислення й посилити стеження в інтернеті, а також контроль над Мережею під приводом загрози національній безпеці", - заявив представник США.

Він також висловив стурбованість у зв'язку з блокуванням у Росії програми комунікацій Telegram та запровадженням інших "надмірних обмежень" у соціальних мережах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-