Brexit: Мей обіцяє пропозиції, які влаштують і Лондон, і ЄС

Brexit: Мей обіцяє пропозиції, які влаштують і Лондон, і ЄС

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей запевняє, що її уряд готує пропозиції щодо виходу країни з Європейського Союзу, які будуть прийнятні для обох сторін.

Про це вона сказала перед зустріччю з канцлером ФРН Ангелою Меркель в Берліні в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Пропозиції щодо майбутніх відносин будуть хорошими для обох – як для Британії, так і для решти членів Європейського Союзу", - заявила Мей.

У п'ятницю, нагадала вона, відбудеться засідання Кабінету міністрів, на якому буде обговорено та ухвалено рішення щодо "суттєвого шляху веред, який визначить швидкість та інтенсивність переговорів". Прем'єр запевнила, що Лондон буде залишатися добрим партнерам ЄС в ключових питаннях.

Мей також поінформувала, що вона обговорить з німецькою колегою питання підготовки до саміту НАТО наступного тижня, питання модернізації Альянсу на майбутнє, міграційне питання, поновлення правопорядку на основі міжнародних норм.

Читайте також: Стали відомі деталі митного плану Британії після виходу з ЄС

Канцлер ФРН, зі свого боку, вкотре висловила жаль з приводу того, що Британія залишає ЄС, і нагадала, що переговори вступають у визначальний етап, оскільки політичні рамки майбутніх відносин мають бути визначені до жовтня. Вона вважає дуже важливим почути, що британський уряд планує вирішити протягом двох наступних днів. Берлін, підкреслила Меркель, зацікавлений у продовженні тісної співпраці в Лондоном, особливо в галузі політики безпеки та оборони.

Наступного тижня Меркель перебуватиме в Британії на саміті Західних Балкан у рамках "Берлінського процесу". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-