Greenpeace: головна причина нафторозливів у РФ - іржаві труби

Greenpeace: головна причина нафторозливів у РФ - іржаві труби

Укрінформ
За даними російської екологічної організації Greenpeace, нині близько 50-70% труб нафтопровідного парку Росії зношені, регулярно виходять з ладу і становлять велику небезпеку для довкілля.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Головна причина нафторозливів - аварії на нафтопроводах "Роснафти" через іржаві труби. За оцінками екологів, зношення нафтопровідного парку Росії досягає на сьогодні 50-70%", - йдеться в повідомленні.

Російський Greenpeace організував для журналістів тур у Сургутський район, щоб вони змогли оцінити масштаби нафторозливів у цьому районі. Перший розлив нафти був знайдений уже через дві години їзди від Сургута. Як пояснив місцевий чиновник, "високоагресивне перекачуване середовище призводить до корозії, яка в 70% випадків закінчується поривами труб".

Читайте також: Ні кривавим грошам: перед філією Роснафти в Берліні провели акцію

За оцінкою Greenpeace, корпорація "Роснафта" недоінвестує для заміни нафтопроводів близько 200 млрд рублів ($3,16 млрд) щороку.

Згідно з офіційними даними Росприроднагляду за минулий рік на нафтопроводах "Роснафти" в Ханти-Мансійському окрузі сталося 3496 аварій - це близько 10 нафторозливів на день. У результаті нафтою виявилася залита територія в 3,5 тисячі гектарів.

Фото: tv2.today

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-