Ні кривавим грошам: перед філією Роснафти в Берліні провели акцію

Ні кривавим грошам: перед філією Роснафти в Берліні провели акцію

Фото
Укрінформ
Не надто численна, але яскрава акція протесту відбулася в Берліні у вівторок перед офісом філії Роснафти Rosneft Deutschland GmbH.

Її організатором виступив Форум російськомовних європейців, розповів кореспонденту Укрінформу його голова, російський соціолог і публіцист, який мешкає в Німеччині, Ігор Ейдман.

"Агресія проти України триває, війна в Сирії триває, а в центрі Берліна ми бачимо представництво корпорації, на гроші якої все це відбувається. Тому ми вийшли з гаслами "Ні кривавим грошам!" І якщо німецький уряд поважає права людини і мир, він не повинен дозволяти тут благоденствувати таким компаніям, як "Роснафта", - заявив Ейдман.

Він звернув увагу на той факт, що "Роснафта", яка вже давно перебуває під європейськими санкціями, відкрила свою філію в столиці ФРН вже після того, як ці санкції були запроваджені.

"Ми здивовані і хочемо запитати: санкції це просто папір? Ми хочемо звернутися до німецької влади, щоб вона перевірила законність відповідності європейським санкціям того, що ми бачимо в центрі Берліна", - говорить Ейдман.

Читайте також: Санкції в дії: ExxonMobil вийде з проектів з "Роснефтью"

Організацію пікету саме в цей час він пояснює тим, що США ухвалили новий пакет проти російських олігархів, і в зв'язку з цим німецький великий бізнес, тісно пов'язаний з російськими держкорпораціями, олігархічними компаніями, захвилювався і почав докладати зусиль, щоб їх ці санкції не торкнулися, щоб американці не заважали їм співпрацювати з російськими корпораціями.

У Берліні пройшла акція проти "кривавих російських грошей"

Читайте також: Німеччина проситиме США звільнити її компанії від антиросійських санкцій

У можливість появи в Німеччині свого "списку Магнітського" голова Форуму російськомовних європейців не вірить. За його спостереженнями, ця країна дуже тісно інтегрована з Росією скоріше навіть не економічно – у торговому балансі РФ ФРН займає незначне місце, менше, ніж Польща, - а через багатьох представників політичної і бізнес-еліти, таких як відомий екс-канцлер Герхард Шредер, з російським кримінальним олігархатом. І ці персоналії дуже впливові і зроблять все, щоб не допустити появи в Німеччині свого списку.

Фото: Ольга Танасійчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-