У ОБСЄ обговорили проблему мін і розмінування

У ОБСЄ обговорили проблему мін і розмінування

Укрінформ
У Відні пройшов Форум Організації з безпеки та співпраці в Європі з безпеки (FSC), присвячений проблемі мін і розмінування.

Про це ОБСЄ повідомляє на своєму сайті.

«Координатор проектів ОБСЄ підтримує (українську) владу в розробці національних стандартів протимінної діяльності, а також визначенні процедур забезпечення і контролю якості», - заявив, зокрема, координатор проектів ОБСЄ в Україні посол Вайдотас Верба.

Він виділив дві проектні пропозиції, розроблені у 2016 році у відповідь на потреби української влади в гуманітарному розмінуванні. Ці проекти, за його словами, спрямовані на створення можливостей в області гуманітарної антимінної діяльності шляхом фокусування уваги на правовій основі для операцій з гуманітарного розмінування, створення системи управління інформацією про діяльність, пов'язану з розмінуванням, і сприяння обміну досвідом в цій області.

Читайте також: Геращенко закликає Раду ухвалити заяву до ОБСЄ щодо звільнення бранців Кремля

Відкриваючи зустріч, посол головуючої на ній Словенії Андрій Бенедейчич зазначив, що однією з проблем, які все ще стосуються Західних Балкан, але також й інших регіонів ОБСЄ, є питання про наземні міни. «ОБСЄ добре знає цю сумну тенденцію. Трохи більше року тому ми втратили через одного з «мовчазних убивць» члена Спеціальної спостережливої місії в Україні», нагадав він. Говорячи про власну країну, Бенедейчич повідомив, що в 1998 році у Словенії було створено гуманітарну некомерційну організацію - ITF Enhancing Human Security - для підтримки розмінування у Боснії та Герцеговині.

«Наземні міни перешкоджають будь-якому можливому розвитку і значно посилюють гуманітарну ситуацію в постраждалих країнах, тому для міжнародного співтовариства украй важливо забезпечити умови, що сприяють розмінуванню, наданню допомоги жертвам мін та інші життєво важливі елементи протимінної діяльності», - заявив у свою чергу директор ITF Томаш Ловренчич.

Фото: osce/us mission

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-