Трамп погрожує вивести війська США з країн НАТО, які недодають гроші на оборону - NYT

Трамп погрожує вивести війська США з країн НАТО, які недодають гроші на оборону - NYT

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп пригрозив деяким країнам-членам НАТО наслідками, якщо вони не збільшать витрати на оборону в рамках домовленостей Альянсу.

Про це повідомляє New York Times із посиланням на співрозмовника, який бачив такий лист.

"Президент Трамп написав листи з різкими формулюваннями лідерам кількох країн-членів НАТО, зокрема Німеччини, Бельгії, Норвегії та Канади, з наріканням, що вони виділяють замало грошей на власну оборону, та пригрозив їм, що США втрачають терпіння через недотримання цими країнами безпекових зобов'язань у рамках Альянсу", - йдеться у повідомленні.

У своїх листах Трамп нагадав, що деякі країни-члени НАТО не збільшили витрати на колективну оборону, і тому він може знизити присутність американських солдатів у світі.

Читайте також: Німеччина поки не може витрачати 2% ВВП на оборону - Меркель

Як повідомляє NYT, президента США найбільше дратує те, що багато країн-членів НАТО не виділяють 2% ВВП на національну оборону, про що було домовлено на саміті Альянсу в Уельсі у 2014 році.

Зазначається, що нещодавно з'явилася інформація про те, що адміністрація Трампа розглядає можливість виводу 35 тисяч американських військових із Німеччини, після того як президент США висловив подив, що в країні, яка недостатньо вкладає в Альянс, перебуває так багато американських солдатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-