Австрія вимагає від ФРН чітких роз'яснень щодо

Австрія вимагає від ФРН чітких роз'яснень щодо "міграційного компромісу"

Укрінформ
Австрійський уряд у зв'язку з досягненням компромісу у міграційному питанні між канцлером ФРН і главою МВС Німеччини вимагає роз'яснень від Берліна.

Про це повідомляє Die Presse.

"Угода між ХДС і ХСС вказує на те, що Німеччина хоче вжити національні заходи по боротьбі з міграційними потоками. Якщо ця угода стане позицією уряду Німеччини, ми будемо змушені вжити заходи, щоб запобігти збитку для Австрії та її населення. Тому федеральний уряд готовий вжити спеціальні заходи для захисту своїх південних кордонів", - говориться у спільній заяві канцлера Австрії Себастьяна Курца, віце-канцлера Хайнца-Крістіана Штрахе і міністра внутрішніх справ Герберта Кікля.

Тепер вони зачекають "швидкого роз'яснення позиції Німеччини" щодо намірів створити "транзитні центри" на кордоні з Австрійською Республікою і заявляють, що готові "до будь-яких заходів". Керівництво Австрії нагадує, що Європа без внутрішніх кордонів можлива лише при функціонуванні зовнішніх кордонів.

Між тим, як повідомляє німецька преса, німецький міністр Хорст Зеехофер поговорив з австрійським керівництвом по телефону і особисто вирушив у Відень.

Читайте також: Глава МВС і канцлер ФРН домовилися щодо мігрантів

Як повідомляв Укрінформ, пізно ввечері у понеділок після багатогодинних переговорів канцлер ФРН, голова Християнсько-демократичного союзу Ангела Меркель і міністр внутрішніх справ, голова Християнсько-соціального союзу Хорст Зеехофер досягли компромісу у суперечці, що загрожує розвалити німецький уряд. Зокрема, вони погодилися з доцільністю створення транзитних центрів, в яких можуть розмістити ненадовго мігрантів, зареєстрованих в інших державах ЄС, з подальшим їхнім висиланням у відповідні країни. Якщо йдеться про біженців, які прибули з держав Євросоюзу, з якими у ФРН не укладено відповідних угод (до таких зараз відноситься, наприклад, Італія), мігрантів зупинятимуть на німецькому кордоні й не пускатимуть на територію ФРН. Ця позиція вже викликала критику з боку партнерів ХДС/ХСС по коаліції, соціал-демократів, а також опозиції.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-