Глава МВС і канцлер ФРН домовилися щодо мігрантів

Глава МВС і канцлер ФРН домовилися щодо мігрантів

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Німеччини Хорст Зеєхофер і канцлер ФРН Ангела Меркель прийшли до угоди з міграційного питання.

Про це Зеехофер заявив пізно ввечері в понеділок, 2 липня, передає DW.

Після інтенсивних переговорів між Християнсько-демократичним союзом (ХДС) і Християнсько-соціальним союзом (ХСС) сторони "досягли угоди про те, як у майбутньому запобігти нелегальній міграції на кордоні Німеччини та Австрії", повідомив Зеєхофер. Він відмовився від свого наміру піти у відставку.

Меркель також заявила про "хороший компроміс", до якого прийшли учасники переговорів. Зокрема, він передбачає створення в Німеччині транзитних центрів для біженців. В результаті "в ЄС збережений дух партнерства і в той же час зроблено вирішальний крок по упорядкуванню вторинної міграції", - підкреслила канцлер.

Читайте також: Глава МВС Німеччини готовий подати у відставку - ЗМІ

Зареєстровані в інших державах Євросоюзу мігранти можуть бути на короткий термін розміщені в транзитних центрах, а потім депортовані у відповідні країни ЄС. Якщо Німеччина та інша держава Євросоюзу не укладали угоду, яка регулює процедуру повернення біженців, мігрантів будуть зупиняти на німецькому кордоні і не допускати на територію ФРН.

Напередодні глава німецького МВС, який також обіймає посаду голови ХСС з 2008 року, заявив на засіданні керівництва партії, що протягом найближчих трьох днів має намір покинути обидві ці посади. Він виступив з критикою домовленостей, які були досягнуті на саміті ЄС щодо біженців.

28-29 червня країни ЄС узгодили ряд заходів з обмеження припливу біженців, зокрема, розширення повноважень і збільшення складу прикордонної служби ЄС Frontex, відкриття таборів для біженців у Північній Африці і можливість створити в ЄС закриті табори для мігрантів, чиї прохання про притулок знаходяться на розгляді. Крім того, Іспанія і Греція висловили готовність приймати назад біженців, якщо німецькі правоохоронці на кордоні з Австрією встановлять, що їх дані вже внесені в загальну базу EURODAC.

Фото: AP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-