Майже третина молодих росіян хоче виїхати з країни

Майже третина молодих росіян хоче виїхати з країни

Опитування
Укрінформ
Число росіян у віці від 18 до 24 років, які заявили про бажання переїхати за кордон, зросло порівняно з попередніми роками і становить 31%.

Це випливає з опитування ВЦВГД, яке є в розпорядженні РБК.

"Частка молодих людей, які заявили про своє бажання залишити Росію, досягла максимуму за п'ять років (у 2013 році таку відповідь також дали 31% опитаних). У 2014-2017 роках це число коливалося від 21 до 26%", - говориться в повідомленні.

При цьому в цілому серед всіх вікових груп число росіян, які заявили про своє бажання виїхати на постійне місце проживання за кордон, становить 10%. Цей показник є досить стабільним протягом останніх семи років і становить 10-11% (максимуму у 16% він досягав у 1991 році). Їхати з країни у 2018 році не хочуть 88% росіян (у 1991 році - 70% опитаних).

Соціологи також з'ясували, що у більшості з тих, хто зголосився поїхати, немає ніяких конкретних планів.

Так, 44% з тих, хто повідомив про готовність переїхати, заявили, що поки не знають, коли це може статися, а 41% розповіли, що поки нічого для можливої еміграції не робили. Тільки 26% бажаючих виїхати на постійне місце проживання за кордон розповіли, що розпочали  збір інформації про країну, 22% розпочали вивчення іноземної мови, 21% консультуються з тими, хто переїхав за кордон, а 19% відкладають гроші на цю мету.

Читайте також: Більшість росіян не знають про голодування Сенцова

Серед країн, куди хочуть переїхати росіяни, лідирує Німеччина. Про своє бажання переїхати туди заявили 16% росіян. Потім йдуть США (7%), Іспанія (6%), Канада (5%), Італія (4%). Ще 4% заявили, що хотіли б переїхати до однієї з країн Європи, але поки не визначилися, куди.

За останні два-три роки 74% респондентів взагалі не виїжджали за кордон, випливає з опитування. 18% виїжджали за кордон на відпочинок або лікування. Відвідати родичів і друзів їздили тільки 4% опитаних, стільки ж подорожували по роботі чи з метою навчання.

Соціологи провели опитування 1,8 тис. росіян по телефону. Дослідження проходило 6 і 7 червня 2018 року. Статистична похибка не перевищує 2,5%.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-