Моравецький каже, що Польща не піде з ЄС

Моравецький каже, що Польща не піде з ЄС

Укрінформ
Варшава не має наміру йти слідами Лондона й ініціювати вихід країни з ЄС.

На цьому під час зустрічі з представниками польського дипломатичного корпусу у Варшаві заявив голова Ради міністрів Польщі Матеуш Моравецький, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Політично-економічна криза призвела до реального послаблення ЄС, зокрема завдяки Brexit. Однак Польща абсолютно не має наміру йти шляхом Великої Британії, у чому намагаються переконувати наші політичні опоненти. Ми не прагнемо вийти з європейських структур, і нам не загрожує виключення з ЄС”, - підкреслив Моравецький.

Читайте також: Позиція Польщі щодо біженців стала офіційною позицією ЄС — прем’єр

Як стало відомо в понеділок, Єврокомісія порушила процедуру щодо Польщі з метою розслідування порушення у сфері прав людини та подальшого накладення санкцій. Застереження Брюсселя викликає, зокрема, новий закон про верховний суд Польщі. Як пояснили в Єврокомісії, закон Польщі про верховний суд порушує права суддів у цьому органі та не відповідає зобов’язанням Польщі щодо ст. 19 Угоди про ЄС, яка пов’язана із Хартією про основоположні права Євросоюзу. Єврокомісія ввела процедуру у терміновому порядку та нині чекає від керівництва Польщі пояснень упродовж місяця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-