Позиція Польщі щодо біженців стала офіційною позицією ЄС — прем’єр

Позиція Польщі щодо біженців стала офіційною позицією ЄС — прем’єр

Укрінформ
Позиція, яку займала Польща у питанні біженців, відтепер стала офіційною позицією Євросоюзу.

На цьому наголосив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький після завершення саміту ЄС з питань міграції у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Ми практично повністю переконали усі країни ЄС щодо нашої позиції. Відсьогодні позиція Польщі стала позицією ЄС”, - заявив Моравецький.

Він зазначив, що вдалося витримати дворічний тиск на Польщу в питаннях розподілу біженців з боку багатьох країн, а також утримати єдність країн Центральної Європи щодо цього питання.

Читайте також: Моравецький вважає європейський компроміс щодо біженців успіхом Польщі

Польський прем'єр наголосив, що вдалося переконати інші країни Спільноти до позиції: не можна змушувати країни ЄС приймати біженців усупереч їх позиції.

Як інформувалося, лідери країн Євросоюзу домовилися про єдину політику з прийому біженців. Зокрема, досягнуто концептуальних домовленостей щодо створення центрів прийому у країнах Спільноти для врятованих біженців, які прибули до берегів ЄС на човнах. Центри мають бути створені у країнах, які добровільно погодяться на це. Із таборів люди будуть розподілятися до держав, які також висловили свою згоду. Водночас, у північноафриканських країнах мають бути створені масові транзитні табори, щоб зменшити кількість мігрантів, які незаконно перетинають Середземне море. Конкретно жодних держав по жодному з пунктів поки не названо.

Президент Європейської ради Дональд Туск зазначив, що завчасно ще говорити про успіх, оскільки проблеми можуть з'явитися на етапі реалізації прийнятих домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-