РФ не впустила екс-голову розвідки Австралії у відповідь на кримські санкції

РФ не впустила екс-голову розвідки Австралії у відповідь на кримські санкції

Укрінформ
Росія відмовилася впустити екс-голову австралійської служби безпеки та розвідки Деніса Річардсона у відповідь на санкції Австралії проти путінських посадовців, відповідальних за порушення суверенітету України.

Про це повідомляє видання The Australian.

“Ми розчаровані, але не здивовані введенням Росією санкцій, які призвели до заборони в’їзду пана Річардсона до Росії”, - заявили у прес-службі МЗСіТ Австралії, нагадавши, що санкції Австралії були відповіддю на дії російського уряду стосовно підриву суверенітету та територіальної цілісності України.

У австралійському зовнішньополітичному відомстві також нагадали, що РФ відповідальна за збиття малайзійського літака рейсу МН17 над східною Україною у липні 2014 року.

Читайте також: Кім Чен Ин попросив голову КНР допомогти зі зняттям санкцій - ЗМІ

“Ми продовжуємо закликати Росію взяти на себе відповідальність держави за знищення MH17, що призвело до загибелі 298 пасажирів та членів екіпажу, у тому числі 38 австралійців”, - заявили у МЗСіТ.

У конкретному випадку було підкреслено непорядність російської сторони у тому, що список росіян, проти яких ввела санкції Австралія, є відкритим, натомість Росія тримає свій санкційний список у таємниці, що призводить до таких ситуацій.

Російська міграційна служба відмовила у доступі на російську територію колишньому австралійському посадовцеві і його дружині, які перебували на борту круїзного корабля, що заходив у тому числі й у Санкт-Петербург.

“Мені повідомили, що я перебуваю у списку, запровадженому росіянами у відповідь на санкції, введені Австралією проти РФ у 2014 році... Є певна іронія в тому, що я мав можливість відвідати Радянський Союз, але після “холодної війни” мені відмовлено у в’їзді як туристу”, - прокоментував інцидент Деніс Річардсон.

Австралійській парі довелося залишитися на кораблі протягом трьох днів перебування судна в Санкт-Петербурзі. Їм вдалося зійти на берег аж в Естонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-