Канада вірить у без'ядерний світ - Фріланд

Канада вірить у без'ядерний світ - Фріланд

Укрінформ
Канада переконана у можливості позбавлення світу від ядерної зброї та готова працювати над досягненням цієї мети.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд з нагоди 50-річниці відкриття для підписання Договору про нерозповсюдження ядерної зброї.

“Канада продовжує вірити у можливість досягнення світу без ядерної зброї та рішуче налаштована виконати свою роль у зміцненні цього важливого елементу заснованого на правилах міжнародного порядку”, - сказала Фріланд.

Вона відзначила суттєві здобутки Договору, наголосивши при цьому, що міжнародна система нерозповсюдження ядерної зброї потребує посилення. “Хоча не слід недооцінювати досягнення Договору, очевидно, що режими ядерного нерозповсюдження та роззброєння потребують подальшого зміцнення. Від незаконної розробки ядерної зброї Північною Кореєю до постійних порушень ключових угод щодо контролю за озброєнням - світ повинен відреагувати на тривожні події у цій сфері”, - зауважила глава МЗС Канади.

Вона додала, що Договір “зробив світ безпечнішим та більш стабільним”.

Читайте також: Канада вітає розширення можливостей ОЗХЗ

Як відомо, Договір про нерозповсюдження ядерної зброї був розроблений Комітетом з роззброєння ООН з метою завадити розширенню кола держав, що мають ядерну зброю, забезпечити необхідний міжнародний контроль за виконанням державами узятих за умовами Договору зобов'язань щодо обмеження можливості виникнення збройного конфлікту із застосуванням такої зброї, а також створити широкі можливості для мирного використання атомної енергії. Він був схвалений Генеральною асамблеєю ООН 1 червня 1968 року і відкритий до підписання на місяць пізніше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-