Єгипет сказав

Єгипет сказав "ні" міграційним центрам ЄС

Укрінформ
Глава єгипетського парламенту Алі Абделт Ааль виключив можливість створення на території цієї північноафриканської країни центрів для прийому біженців, про організацію яких говорять у Євросоюзі. 

 Такі установи "порушать закони та конституцію нашої країни", сказав політик в інтерв'ю німецькому виданню Welt am Sonntag, оприлюдненому в неділю, повідомляє DW.

 "Ми надали притулок вже близько 10 мільйонам біженців з Сирії, Іраку, Ємену, Палестини, а також Судану, Сомалі та інших країн", - сказав Ааль.

Він зазначив, що Каїр надає біженцям доступ до охорони здоров'я та освіти, а потенціал цих систем країни вже й без того перенапружений. Тому, сказав спікер, Єгипет потребує підтримки ЄС та Німеччини.

Ааль наголосив, що в Єгипті взагалі заборонено будівництво таборів для мігрантів.

Читайте також: Берлін, Афіни та Мадрид виступають єдиним фронтом у питанні міграційної політики

Раніше на саміті ЄС підтримали позицію ФРН, що Євросоюз має домовлятися з країнами Африки про угоди щодо міграції, аналогічні до договору з Туреччиною щодо прийняття біженців. Єврокомісар Гюнтер Еттінгер зазначив, що ЄС почне перемовини з африканськими країнами щодо так званих регіональних платформ висадки біженців. Він припускав, що це може потребувати шести мільярдів євро з бюджету ЄС. За даними преси, йдеться передусім про Лівію, Малі, Нігер та Нігерію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-