Берлін, Афіни та Мадрид виступають єдиним фронтом у питанні міграційної політики

Берлін, Афіни та Мадрид виступають єдиним фронтом у питанні міграційної політики

Укрінформ
Німеччина, Греція та Іспанія виступають з єдиних позицій у питанні збалансованого та солідарного навантаження щодо розподілу біженців, а також домовилися між собою про репатріацію мігрантів.

Це стало результатом переговорів у Брюсселі в рамках засідання Ради Європи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Німеччина, Греція та Іспанія підтверджують свою підтримку завершення у 2018 році реформи Загальноєвропейської системи надання політичного притулку, яка має врівноважити принцип справедливого розподілу відповідальності із принципом солідарності", - йдеться у спільній заяві трьох країн за підсумками саміту 28-29 червня, розміщеній на сайті канцлера ФРН. 

Поки не буде досягнуто єдиного європейського рішення, доцільно домовлятися на 2-х та 3-сторонніх рівнях. Греція та Іспанія, зокрема погодилися приймати назад біженців з німецько-австрійського кордону, якщо німецькі правоохоронці на цьому кордоні встановлять, що дані біженців вже внесені до загальної бази ЄС EURODAC в інших країнах.

ФРН у свою чергу обіцяє поступово розібратися із невирішеними випадками возз'єднання сімей мігрантів у Греції та Іспанії.

Досягнута домовленість вжити "термінових позитивних заходів" для підтримки п'ятьох грецьких островів у Егейському морі та Іспанії (де розташована більшість таборів біженців).

Глави трьох держав зазначили, що країнам-членам ЄС потрібна ще більш консолідована підтримка на зовнішніх кордонах ЄС як у фінансовому плані, так і відносно кількості складу поліцейських та експертів з надання притулку.

Оперативні деталі щодо зазначених заходів передбачається узгодити протягом наступних 4 тижнів. Співпраця ж починається відразу ж після досягнення домовленості.

Читайте також: Моравецький вважає європейський компроміс щодо біженців успіхом Польщі

Як повідомляв Укрінформ, лідери країн Євросоюзу після 12-годинних переговорів, що завершилися рано вранці у п'ятницю, домовилися у принципі про єдину політику з прийому біженців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-