Австрія розпочала головування в ЄС

Австрія розпочала головування в ЄС

Укрінформ
Австрія 1 липня розпочала піврічне головування у Раді Європейського Союзу.

Девізом австрійського головування визначено «Європа, яка захищає», повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

Серед пріоритетів Австрійського головування визначено сфери безпеки та міграції; збереження конкурентної спроможності через розвиток та упровадження цифрових технологій; а також стабільність у регіонах сусідства.

У частині спільної зовнішньої і безпекової політики ЄС Австрійське головування наголошує на необхідності розвитку Спільноти як глобального учасника на світовій арені.

Серед головних пріоритетів у цій сфері визначені зміцнення безпеки і стабільності у сусідніх регіонах (включаючи просування європейської інтеграції країн Південної і Центральної Європи), розвиток «Східного партнерства», зміцнення спільної політики безпеки та оборони та вирішення проблеми нерегулярної міграції.

Відносно України у програмі окремо наголошується на «необхідності покращення ситуації» у державі.

Як йдеться у тексті документа, «криза в Україні потребує особливої уваги».

Відносно «Східного партнерства» Австрія підтримує співробітництво з країнами ініціативи заради безпеки і процвітання у регіоні.

Читайте також: Болгарія передала Австрії головування в Раді ЄС

Окремо відзначається, що у період головування відбудеться засідання міністрів закордонних справ країн «Східного партнерства».

При цьому Австрійське головування планує активізувати стратегічну комунікацію ЄС у цій сфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-