Болгарія передала Австрії головування в Раді ЄС

Болгарія передала Австрії головування в Раді ЄС

Укрінформ
Австрія з 1 липня перебирає на себе головування в Раді Євросоюзу.

Символічна церемонія передачі головування від Болгарії Австрії відбулася в суботу в містечку Шладмінг в Альпах, повідомляється на сайті австрійського канцлера.

«Під гаслом «Європа, яка захищає» 1 липня починається президентство Австрії в ЄС. Символічна церемонія передачі президентства ЄС від Болгарії Австрії відбулася в присутності федерального канцлера (Себастьяна Курца), прем'єр-міністра (Бойка Борисова) і президента Єврокомісії (Дональда Туска)», - йдеться в повідомленні.

Австрія вступає на посаду Голови Ради Європейського Союзу під час великих викликів і потрясінь як на європейському континенті, так і за його межами, записано в програмі республіки на період до 31 грудня цього року. У ній нагадується, що 2018 рік знаменний тим, що Австрія відзначає не тільки так званий аншлюс 1938 року, але і революцію 1848 року і кінець Першої світової війни в 1918 році, - події, що нагадують про те, що «Європа вже пережила численні кризи і стала свідком глибоких політичних змін, однак болісні уроки минулого навчили нас, що Європі не тільки вдалося вижити в найтемніші часи, але і в кінцевому підсумку вийти з них сильнішою і більш єдиної».

Читайте також: Курц вважає важливою зміну фокусу уваги ЄС щодо біженців

Відень має намір на найближчі півроку стати «будівельником мостів» між країнами і сторонами, згладжувати кути і зближувати позиції в питаннях від кризи біженців до відносин між ЄС з США і Росією.

Це стане третім головуванням альпійської республіки в ЄС з моменту її вступу в ЄС в 1995 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-