Чехія та Угорщина спростовують угоду з Берліном щодо мігрантів

Чехія та Угорщина спростовують угоду з Берліном щодо мігрантів

Укрінформ
У Чехії та Угорщині заявили, що не домовлялися з Берліном про участь у процедурі висилки з Німеччини мігрантів, зареєстрованих в інших країнах ЄС.

Про це повідомляє DW.

"Це тривожне повідомлення - повна дурість. Німеччина не зверталася до нас, і нині я не став би підписувати таку угоду", - заявив прем'єр-міністр Чехії Андрій Бабіш у ході візиту до Франції.

Він додав, що жодних переговорів з цього приводу не планується.

"Причин для цього немає. Ми це рішуче відкидаємо", - підкреслив Бабіш, говорячи про можливість прийняття мігрантів з німецького кордону.

У свою чергу, представник угорського уряду Золтан Ковач також заявив, що Будапешт не укладав з Берліном жодних домовленостей з питань біженців. У розмові з агентством Reuters він назвав неможливим, "щоб мігранти опинилися в Угорщині, попередньо не в'їхавши до будь-якої іншої країни ЄС".

"2015 року Німеччина намагалася зробити нас першою країною в'їзду, і ми від цього ще тоді відмовилися", - нагадав Ковач.

Читайте також: Іспанські рятувальники підібрали в морі 60 мігрантів, яких Італія не пустить

Раніше іноземні ЗМІ повідомили, що канцлер ФРН Ангела Меркель, яка очолює Християнсько-демократичний союз (ХДС), заручилася підтримкою 14 країн у питанні прискореної процедури висилки мігрантів. У числі країн, які нібито висловили готовність укласти двосторонні угоди про прийом мігрантів, які раніше були в них зареєстровані, називалися Угорщина і Чехія.

При цьому ЗМІ посилалися на документ, нібито підготовлений Меркель для голів партій і фракцій партнерів ХДС по коаліції - Християнсько-соціального союзу (ХСС) і Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН).

Тим часом, прем'єр-міністр Баварії, представник ХСС Маркус Зьодер позитивно оцінив повідомлення про домовленості з 14 країнами, а також підсумки останнього саміту ЄС, назвавши їх "кроками у вірному напрямку".

Як відомо, країни ЄС 28-29 червня погодили низку заходів щодо обмеження припливу біженців - зокрема, розширення повноважень і збільшення складу прикордонної служби ЄС Frontex, відкриття таборів для біженців у Північній Африці і можливість створити в ЄС закриті табори для мігрантів, чиї прохання про притулок знаходяться на розгляді. Крім того, Іспанія і Греція висловили готовність приймати назад біженців, якщо німецькі правоохоронці на кордоні з Австрією встановлять, що їхні дані вже внесено до загальної бази EURODAC.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-