Італія відмовила в заході суднам з мігрантами

Італія відмовила в заході суднам з мігрантами

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні заявив, що суднам неурядових організацій, які рятують мігрантів у водах Середземного моря, більше не дозволятимуть заходити в італійські порти.

Про це повідомляє ВВС з посиланням на Facebook Сальвіні.

"Зупинимо мафію, яка займається торгівлею людьми: чим менше відправлятиметься, тим менше загине", - написав він.

Новий італійський уряд, сформований популістською партією Рух п'яти зірок та ультраправою Лігою Півночі на початку червня, раніше не дозволив зайти до італійських портів судну Aquarius з кількома сотнями біженців. Після кількох днів в морі їх прийняла Іспанія.

В середині червня Італія не дозволила зайти в італійські порти судну Aquarius з 630 мігрантами на борту.

Сальвіні, який очолює ультраправу партію Ліга Півночі, неодноразово звинувачував неурядові організації у сприянні міграції. В інтерв'ю газеті Corriere della Sera він зазначив, що ці організації більше не є "законними".

Він також схвально висловився щодо міграційної угоди, якої вдалося досягнути на останньому саміті ЄС в Брюсселі.

Читайте також: Меркель домовилася з 14 країнами ЄС про повернення мігрантів

Як повідомляв Укрінформ, лідери країн Євросоюзу після 12-годинних переговорів на Брюссельському саміті, що завершилися рано-вранці у п'ятницю, 29 червня, домовилися у принципі про єдину політику з прийому біженців. Вона передбачає створення на добровільних засадах центрів для прийняття мігрантів у країнах ЄС, але в яких саме - не вказано. Ці центри будуть визначати, хто є справжніми біженцями, а хто - нелегальними мігрантами, яких повернуть.

Неурядові організації, які займаються порятунком мігрантів в Середземному морі, засудили досягнуту в Брюсселі угоду і зазначили, що вона зраджує як людей, які гинуть при спробі перетнути море, так і тих, хто намагається їх врятувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-