Італія погрожує заблокувати спільну заяву щодо міграції на саміті ЄС

Італія погрожує заблокувати спільну заяву щодо міграції на саміті ЄС

Укрінформ
Уряд Італії вимагає від партнерів по ЄС конкретних дій для вирішення міграційної проблеми. Угорський прем'єр пропонує радикальний вихід - вислати з ЄС біженців і не приймати нових. Канцлерка ФРН наголошує на єдності.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте пригрозив заблокувати ухвалення спільної заяви лідерів Євросоюзу щодо питання міграції. Ухвалення документа заплановане під час дводенного саміту ЄС, який розпочався у четвер, 28 червня, у Брюсселі.

За словами Конте, він накладе вето на документ у разі, якщо інші лідери ЄС не погодяться вжити заходів з метою полегшити тягар Італії у зв'язку з великим напливом біженців. "Я сподіваюсь, що мені не доведеться розглядати цю можливість, але якщо ми дійдемо до цього, через мою позицію ми не матимемо узгодженого рішення", - заявив Конте, відповідаючи на питання, чи заблокує Італія заяву лідерів ЄС щодо міграції.

На неформальному саміті ЄС минулої неділі, 24 червня, Конте запропонував іншим учасникам зустрічі план з подолання проблеми міграції, основна ідея якого полягає у перегляді та зміні правил ЄС щодо надання притулку, зокрема - скасування норми, згідно з якою біженці повинні реєструватись і клопотати про надання притулку у тій державі ЄС, до якої вони прибули. За словами Конте, під час переговорів у неділю багато партнерів по ЄС висловлювали Італії свою солідарність. Тому зараз, за словами італійського прем'єра, "настав дуже важливий день".

Читайте також: Мігранти не повинні вирішувати, в якій країні вони хочуть притулок - Меркель

"Ми очікуємо, що за словами послідують дії", - висловив надію Конте, слова якого наводить агенція AFP.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-