Мігранти не повинні вирішувати, в якій країні вони хочуть притулок - Меркель

Мігранти не повинні вирішувати, в якій країні вони хочуть притулок - Меркель

Укрінформ
Країнам, на які припадає основний удар в прийомі мігрантів і біженців, потрібна допомога.

Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель у Брюсселі перед початком саміту ЄС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Країни, які приймають найбільшу кількість мігрантів, потребують захисту й підтримки», - переконана вона. 

Тему міграції, за словами канцлера, обговорюватимуть в четвер за вечерею. Мова піде, зокрема, про спільний захист зовнішніх кордонів, це те, що всіх країн ЄС об'єднує, зазначила Меркель; про місію FRONTEX. 

Лідери ЄС говоритимуть про взаємодію з країнами-джерелами мігрантів. Можна відправляти кораблі з біженцями назад, наприклад, в північну Африку, але Меркель вважає необхідним «говорити з країнами, а не про країни», врахувати їх потреби, подивитися, як можна їм допомогти разом з міжнародними організаціями. Канцлер Німеччини повторила, що біженці і мігранти не повинні вирішувати, в якій країні вони хочуть отримати притулок. 

Також в четвер у порядку денному стоїть торговельно-економічний блок. Меркель нагадала, що Брюсселю доводиться мати справу з американськими митами, на які ЄС відреагував. Проте, переконана вона, потрібно продовжувати вести діалог з США, «щоб запобігти майбутнім спіралям торгових бар'єрів». 

Читайте також: Меркель розповіла про темпи вирішення міграційної проблеми

В п'ятницю європейські лідери говоритимуть на теми Brexit, валютного союзу, щодо якого надійшло багато спільних пропозицій зі сторони Німеччини і Франції. 

Глави держав та урядів країн-членів Євросоюзу на саміті обговорять актуальні питання, які включають міграцію, безпеку, оборону і продовження санкцій проти Росії.

 Як повідомляв Укрінформ, саміт ЄС відбудеться 28-29 червня у Брюсселі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-