Меркель розповіла про темпи вирішення міграційної проблеми

Меркель розповіла про темпи вирішення міграційної проблеми

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель визнала неможливість досягнення до кінця червня домовленості щодо міграційної проблеми на європейському рівні.

Про це вона заявила в четвер перед від'їздом на саміт ЄС 28-29 червня в Бундестазі в урядовому роз'ясненні, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Ми ще не там, мушу сказати абсолютно відкрито, де ми хотіли б бути. Спільна європейська система надання притулку, яку ми хотіли прийняти в червні, не зможе бути прийнята на Раді 28-го», - сказала глава уряду.

За її словами, з 7 необхідних пунктів 5 «більш-менш» узгоджені, проте ще по 2 важливим будуть потрібні подальші політичні консультації. Вони стосуються питання про процедуру надання притулку, коригування стандартів в країнах-членах, а також розподілу біженців в окремих державах.

Меркель згадала ситуацію кінця літа-початку осені 2015 року та запевнила, що рішення пустити мігрантів тоді не було її одноосібним рішенням, воно було прийняте за підсумками обговорення з керівництвом ряду інших країн, зокрема Австрії, в надзвичайних умовах. Канцлер продовжує вважати його правильним.

Читайте також: Прем'єр Іспанії підтримав ідею Меркель щодо розподілу біженців

«Перед Європою стоїть багато викликів, але саме міграційне питання для Європейського Союзу є доленосним», - підсумувала Меркель.

Вона також вказала, що міграційне питання є одним з найважливіших, але аж ніяк не єдиним на порядку денному саміту ЄС, яий великий й охоплює всі основні глобальні виклики сучасності. «Європа повинна давати на ці виклики по можливості єдину відповідь», - переконана глава німецького уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-