Меркель запевнила в прихильності курсу на підвищення оборонних витрат

Меркель запевнила в прихильності курсу на підвищення оборонних витрат

Укрінформ
Німеччина залишається прихильною курсу на підвищення оборонних витрат і доведення їх до не менш як 2%, відповідно до рішень саміту НАТО у Вельсі у 2014 році.

Про це заявила канцлер ФРН у четвер у Бундестазі в урядовому роз'ясненні по темі запланованих на 28-29 червня саміту ЄС і 11-12 липня саміту НАТО, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Підтримка довіри (між партнерами по альянсу) відповідає нашим національним інтересам. І в цьому сенсі федеральний уряд до 2024 року збільшить до 1,5 відсотка ВВП витрати на оборону», - сказала Меркель.

В ході недавньої зустрічі в Берліні з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом Меркель вже визнала, що досягти 2-відсоткової мети до цього терміну країні не вдасться, але запевнила, що Берлін йтиме до цього.

У четвер в Бундестазі Меркель висловила переконання, що незважаючи на деякі, часом глибокі, розбіжності в альянсі останнім часом НАТО залишається центральним пунктом в забезпеченні загальної безпеки. На липневому саміті, за її словами, мова піде не мало не багато про майбутнє збереження альянсу.

Читайте також: Міні-саміт щодо нелегальної міграції: у Меркель нічого не прогнозують

Меркель нагадала про зміну ситуації з безпекою в останні роки. «Вихідним пунктом цих змін стала анексія Криму Росією у 2014 році, що суперечить міжнародному праву, і дестабілізація на сході України, що триває, на жаль, до сьогоднішнього дня», - зазначила глава уряду.

Канцлер підтримує позицію генсека НАТО про подвійний підхід у відносинах з Росією - діалог і стримування. «Треба підвищувати наші (оборонні) можливості, але запрошення Росії до діалогу має зберігатися», - сказала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-