У ПАРЄ вважають, що влада Туреччини має скасувати надзвичайний стан в країні

У ПАРЄ вважають, що влада Туреччини має скасувати надзвичайний стан в країні

Укрінформ
Турецькому керівництву варто виконати передвиборчу обіцянку та скасувати надзвичайний стан в країні, запроваджений у країні після спроби державного перевороту в липні 2016 року.

Про це заявили співдоповідачі ПАРЄ з моніторингу Туреччини Маріанна Мікко (Естонія) та Найджел Еванс (Велика Британія) за результатами вивчення ситуації в країні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми вважаємо, що нині слушний час для турецького керівництва як перший крок зняти надзвичайний стан та виконати обіцянки та заклики, зроблені під час виборчої кампанії", - заявили співдоповідачі ПАРЄ.

Вони вказали на те, що 88-відсоткова явка на позачергових президентських та парламентських виборах, що відбулися 24 червня в Туреччині, різноманітність партій у парламенті є явними ознаками прихильності турецького народу до плюралістичної демократії.

Читайте також: У Туреччині заарештують ще 151 особу за підготовку путчу в 2016-му

«Така плюралістична демократія повинна бути міцно закріплена в необмеженому дотриманні фундаментальних свобод, повній повазі до верховенства права та всеохоплюючих підходів», - наголосили в ПАРЄ, висловивши готовність брати участь в діалозі з турецьким керівництвом, зокрема, для розв’язання викликів, що виникають з боку нової президентської системи, й що було підкреслено Венеціанською комісією.

«До них (викликів – ред.) відносяться незалежність засобів масової інформації та судової системи, а також негайне звільнення, серед інших, політичних діячів, журналістів та правозахисників, які перебувають під досудовим слідством, у тому числі колишнього кандидата на президентських виборах від Демократичної партії народів Демірташа", - наголосили в Асамблеї.

Як повідомлялося, минулої неділі на президентських і парламентських виборах в Туреччині здобув перемогу чинний глава держави Реджеп Тайїп Ердоган та його партія Справедливості та розвитку.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-