Дії Росії загрожують безпеці Європи - глава МЗС Німеччини

Дії Росії загрожують безпеці Європи - глава МЗС Німеччини

Укрінформ
Росія порушує міжнародне право і неприховано озброюється, що створює загрозу європейській безпеці.

Про це заявив міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас на конференції з проблем ядерного роззброєння, організованої фондом імені Фрідріха Еберта в Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу в Германії.

«Анексія Криму Росією, її втручання, що продовжується по сьогоднішній день, в східній Україні похитнули впевненість у прихильності Росії європейському порядку безпеки і міжнародним договорам. Паралельно Росія розширює свій нестратегічний ядерний арсенал, у тому числі шляхом розміщення ядерних ракет SS26 в Калінінграді, прямо на кордоні з Європейським Союзом. Це безпосередньо впливає на нашу безпеку», - нагадав Маас про «потрясіння» останніх років в Європі.

Читайте також: Глава МЗС ФРН обговорив з представником ЄК питання гуманітарної допомоги Україні

Він вважає, що ігнорувати побоювання східних країн ЄС, приймаючи їх за «істерію», було б як мінімум «зневажливо». Відповіддю на виклики могла б стати, на переконання глави німецького МЗС, тільки європейська Східна політика (Ostpolitik) - політика, яка встановлює чіткі очікування для Росії, але також вказує на шляхи співпраці з Москвою. При цьому завжди повинні враховуватися інтереси всіх європейців: країн Балтії та Польщі, а також країн Західної Європи, зазначив Маас і підкреслив, що має намір домогтися прогресу у формуванні такої політики вже найближчими місяцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-