У Європарламенті заявляють про серйозні порушення цінностей ЄС в Угорщині

У Європарламенті заявляють про серйозні порушення цінностей ЄС в Угорщині

Доповідь
Укрінформ
У Європарламенті вважають, що керівництво Угорщини допускає серйозні порушення цінностей Євросоюзу.

Про це йдеться у доповіді Європарламенту, яку затвердив комітет з громадянських свобод, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Угорщина очевидно перебуває під загрозою щодо серйозного порушення цінностей Євросоюзу. Рада ЄС повинна втрутитися в ситуацію», - заявили у профільному комітеті законодавчого органу ЄС.

Відтак, у Європарламенті закликають країни-члени порушити процедуру, передбачену ст. 7 Угоди про ЄС, включаючи й питання дотримання Будапештом принципів демократії та прав людини.

Читайте також: Будапешт вимагає офіційного статусу для угорської мови в Україні - Сіярто

Серед головних занепокоєнь у Європарламенті відзначають такі сфери: функціонування конституційної та виборчої систем; незалежність судочинства; корупція та конфлікт інтересів; захист персональних даних та приватності; свобода висловлювань; свобода релігій; свобода зібрань; право на належне поводження; права меншин, включаючи ромів та євреїв; основоположні права мігрантів та шукачів притулку; а також соціально-економічні права.

Далі, за процедурою, питання щодо порушення Угорщиною цінностей ЄС буде винесено на голосування на пленарне засідання Європарламенту у вересні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-