Європа часто недооцінює наслідки російської агресії в Україні – Моравецький

Європа часто недооцінює наслідки російської агресії в Україні – Моравецький

Укрінформ
Європа дуже часто недооцінює наслідки російської агресії в Україні, зокрема значну кількість "біженців" з України, які втекли до Польщі з окупованої частини Донбасу.

Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час спільної дискусії з головою Бундестагу Вольфгангом Шойбле в Європейському колегіумі Натолін у Варшаві, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Польща платить свою ціну за стабілізацію східного флангу ЄС. Часто недооцінюються наслідки російської агресії в Україні. Це недооцінюється з перспективи Брюсселя, але там, на Донбасі, триває справжня війна і там проживає 10 млн людей", - зазначив Моравецький.

Він наголосив, що багато людей з цієї частини України "стали бездомними, втратили надію і втікають з цієї частини України", зокрема і до Польщі.

"Багато з них знайшли свій новий дім у Польщі. Більшість з них працюють, деяким з них допомагаємо через різні форми і канали соціальної допомоги", - сказав польський прем'єр.

Він додав, що таким чином Польща намагається "зберегти мир у цій частині Європи".

Читайте також: Моравецький знову заявив про українських біженців у Польщі

Як повідомлялося, у Польщі зараз перебуває приблизно мільйон українських трудових мігрантів. За даними Управління з питань іноземців Польщі, з 2014 року до сьогодні статус політичного біженця в Польщі отримали 74 громадянина України, а додатковий захист на території РП - загалом 212 українців. На кінець лютого цього року соціальну допомогу від Управління з питань іноземців Польщі отримував загалом 731 громадянин України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-