Моравецький знову заявив про українських біженців у Польщі

Моравецький знову заявив про українських біженців у Польщі

Укрінформ
Польща прийняла у себе велику кількість біженців з Чечні, Середньої Азії та України, знижуючи тим самим міграційну напругу у східній Європі.

Про це заявив глава польського уряду Матеуш Моравецький під час прес-конференції в четвер у Будапешті після завершення переговорів у форматі “Вишеградська група+Австрія”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Польща відіграє роль (у зниженні міграційної напруги на сході Європи), про що я говорив також з канцлером Меркель, яка позитивно сприйняла те, що ми робимо на східному фланзі. Я підкреслив, що в нас перебуває 25 тис. чеченців, перебувають біженці з Азії - із Узбекистану, Туркменістану, з інших країн Середньої Азії і, звичайно, біженці, які знайшли у нас притулок зі східної України без даху над головою у зв'язку з війною, російською агресією в Україні”, - сказав Моравецький.

Він зазначив, що є певна різниця між країнами сходу і півдня Європи і висловив задоволення з приводу того, що країни “Вишеградської групи” мають схожі погляди на міграційну політику в Європі.

Як повідомлялося, 28-29 червня у Брюсселі відбудеться засідання Європейської ради, де одним із головним питань буде вирішення міграційної кризи та удосконалення європейської системи з надання притулку біженцям. Натомість 24 червня у Брюсселі відбудеться міні-саміт з питань міграції, який скликає президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер. Глави урядів країн “Вишеградської четвірки” (Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина) вже задекларували, що не братимуть участь в цій зустрічі.

Читайте також: Моравецький переконує, що Польща приймає у себе біженців зі сходу України

У Польщі зараз перебуває приблизно мільйон українських трудових мігрантів. За даними Управління з питань іноземців Польщі, з 2014 року до сьогодні статус політичного біженця в Польщі отримали 74 громадянина України, а додатковий захист на території РП - загалом 212 українців. Як зазначається, на кінець лютого цього року соціальну допомогу від Управління з питань іноземців Польщі отримував загалом 731 громадянин України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-